elektrovelosipedi.com

Продукти

Гигантът сред батериите със заключващ механизъм. Капацитет до 1130Wh

Гигантът сред батериите със заключващ механизъм. Капацитет до 1130Wh

Информация за продукта:

Най-големият представител на серията батерии със заключващ механизъм! Монтажът е предвиден за стандартна велосипедна рамка. Този батериен блок надхвърля психологическата граница от 1 KWh съхранявана електрическа енергия, като в същото време теглото остава максимално ниско. Като всеки наш батериен продукт, и тук специално внимание е обърнато на всички електрически компоненти и връзки с цел максимално ниски електросъпротивителни загуби и съответно максимално представяне.

Информация за клетките, с които изграждаме нашите батерийни блокове:

В едно електрическо превозно средство, каквото е електрическият велосипед най-важният компонент се явява неговият енергоизточник, тоест, батерията. Ние изграждаме нашите батерии единствено и само с маркови литиево-йонни клетки, които са съобразени по партида, дата на производство и по отношение на техните електрически характеристики отнесени към специфичното приложение на съответния батериен блок. В графиката на снимката по-долу сме публикували данните на изпълняваните от самите нас циклични тестове на клетки Samsung 35E (розова крива) и Samsung 29E (синя крива) при условия, които максимално онагледяват обичайната експлоатация на батериите за електровелосипеди. Цикличният тест изисква много дълъг период от време за натрупване на данни, затова публикуваме резултатите на порции.

Цикличен тест „Samsung 29E“ и „Samsung 35E“

Забележки:

Кривите изобразяват използваем (нетен) капацитет на клетките в милиамперчасове (mAh) до достигане на долна граница на напрежение в режим на разряд 3.0V. Ние използваме тази граница по дефиниция с цел по-добра защита на клетките и дълъг експлоатационен живот на нашите батерии.

Розова крива – Samsung 35E

Синя крива – Samsung 29E

Малките неравности“ в кривата на графиката се дължат на нормалните колебания в температурата на помещението, в което се провежда тестът. Колебания от няколко десетки mAh са нормално физично явление при промяна на околната температура с няколко градуса.

(Oчаквайте обновяване на данните…)

Функции на вградената „BMS“ система: Балансиране на клетките, защита от презареждане, защита от преразреждане, токова защита, температурна защита, вторична токова защита.

Основни характеристики:

- Заключващ механизъм

– Изключителен пробег.

– Най-доброто съотношение между енергиен ресурс и тегло за целия батериен блок.

– Най-доброто съотношение между енергиен ресурс и цена.

Таблица с възможните конфигурации на батерийния блок:

Конфигурация и 

брутен капацитет

Вложени клетки Максимален 

отдаван ток

Брутно тегло с 

монтажна шина

Приблизителен пробег* Цена със зарядно 

устройство

48V 23.8Ah 1130Wh Samsung 35E 30A 5.60 кг. 100 км. 1050 лв.
48V 21.7Ah 1040Wh Samsung 32E 30A 5.60 кг. 90 км. 955 лв.
48V 20Ah 950Wh Samsung 29E 30A 5.60 кг. 80 км. 920 лв.


Вложени клетки Конфигурация и брутен  капацитет Енергийно Съдържание Максимален отдаван ток Тегло с монтажна шина Приблизителен пробег с едно зареждане в изцяло електрически режим* Очакван остатъчен капацитет ≥70% след: ** Цена ***
Samsung 35E 48V 23.8Ah 1130Wh при консумация 225W 30A 5.6кг. 100 км. 40000 км. и/или 5 години 1080 лв.
Samsung 29E 48V 20.0Ah 950Wh при консумация 190W 30A 5.6 кг. 85 км. 45000 км. и/или 5 години 960 лв.

* Пробегът е комплексна величина и може да бъде повлиян от множество фактори като общо тегло на велосипеда + велосипедиста, особеносттите на пътния участък, околната температура, вида на велосипеда, налягането на гумите, скоростта на каране, типа електрозадвижващата система, посоката на вятъра и други. Описаните по-долу условия, които сме взели предвид са общовалидни и съответно дават относително реална представа за очаквания пробег.

Условия на измерване на пробега посочен в таблицата по-горе:

– Изцяло електрически режим на каране.

– Общо тегло на велосипед + велосипедист: 100 кг.

– Система за електрозадвижване „Bafang BBS02B“ 48V 750W, плоча на средното движение 44 зъба.

– Номинална скорост при 44/24 зъба предавка и велосипед от градски тип с гуми 28 х 1.75  – 30 км/ч.

– Околна температура 20°С, температура на батерията не по-ниска от 20°С.

– Налягане на въздуха в гумите по предписание на производителя

– Липса на насрещен и попътен вятър

– Пътни условия в комбинация от асвалтов път без наклон – продължителност 67% и асвалтов път с наклон на изкачване 7% с последващо спускане до първоначалното ниво – продължителност 33%

** Остатъчният ресурс на батерията може да бъде повлиян от много фактори, но при оптимални условия на експлоатация и съхранение е пресметнат  до остатък ≥ 70% от първоначалния капацитет , измерван в амперчасове (Ah) при равномерно темпо на разряд, което изразходва батерията напълно за два астрономически часа. Важно е да се знае, че литиево-йонната батерия няма „мемори ефект“, което означава, че може да бъде зареждана и разреждана, по всяко време, когато е необходимо. Зареждането трябва да се осъществява единствено и само с оригиналното зарядно устройство, с което е окомплектована батерията. Консумираният ток трябва да бъде съобразен с максимално допустимия по предписание за съответната батерийна конфигурация. Когато е необходимо батерията да бъде съхранявана за дълъг период от време, оптималното ниво на заряд е около 50%, тоест, не правете пълно зареждане, ако не възнамерявате да използвате батерията в същия или следващия ден. В горещите летни дни не съхранявайте батерията изложена на слънце или на прекомерно висока температура за дълго време.

Важно: Батерията не трябва да бъде зареждана, когато нейната температура и/или тази на помещението, в което се намира е под 5°С. Зареждането при отрицателни температури води до необратимо увреждане на клетките в батерийния блок.

*** Цената включва батериен блок, монтажна шина, два броя ключове и зарядно устройство 2.0A

Допълнително оборудване:

Зарядно устройство 3.0А: + 10 лв.


 

 

 

 

 

 

 

Comments

Отговори

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>