elektrovelosipedi.com

Продукти

Компактна Li-ion батерия. Енергиен ресурс до 810Wh. Клетки „Samsung SDI“

Компактна Li-ion батерия. Енергиен ресурс до 810Wh. Клетки „Samsung SDI“

Информация за продукта:

Вторият по ресурс представител на серията батерии със заключващ механизъм! Монтажът е предвиден за стандартна велосипедна рамка. Този батериен блок предоставя до 810Wh съхранявана електрическа енергия, като в същото време габаритите и са изключително компактни.  Като всеки наш батериен продукт, и тук специално внимание е обърнато на всички електрически компоненти и връзки с цел максимално ниски електросъпротивителни загуби и съответно максимално представяне.

Функции на вградената „BMS“ система: Балансиране на клетките, защита от презареждане, защита от преразреждане, токова защита, температурна защита, вторична токова защита.

Основни характеристики:

- Заключващ механизъм.

- Удобна за поставяне и сваляне от велосипеда.

- Отлична комбинация между минималистичен дизайн и електрически ресурс.

Таблица с възможните конфигурации на батерийния блок:

Вложени клетки Конфигурация и капацитет Енергийно Съдържание Максимален отдаван ток Тегло Приблизителен пробег с едно зареждане в изцяло електрически режим * Очакван остатъчен капацитет ≥70% след: ** Цена ***
Samsung  35E 48V 17.0Ah 810Wh при консумация 160W 30A 4.10кг. 70 км. 25000 км. и/или 5 години 845 лв.
Samsung  29E 48V 14.3Ah 680Wh при консумация 140W 30A 4.10кг. 60 км. 30000 км. и/или 5 години 760 лв.

* Пробегът е комплексна величина и може да бъде повлиян от множество фактори като общо тегло на велосипеда + велосипедиста, особеносттите на пътния участък, околната температура, вида на велосипеда, налягането на гумите, скоростта на каране, типа електрозадвижващата система, посоката на вятъра и други. Описаните по-долу условия, които сме взели предвид са общовалидни и съответно дават относително реална представа за очаквания пробег.

Условия на измерване на пробега:

Изцяло електрически режим на каране.

Общо тегло на велосипед + велосипедист: 100 кг.

Система за електрозадвижване „Bafang BBS02B“ 48V 750W, плоча на средното движение 44 зъба.

Номинална скорост при 44/24 зъба предавка и велосипед от градски тип с гуми 28 х 1.75  – 30 км/ч.

Околна температура 20°С, температура на батерията не по-ниска от 20°С.

Налягане на въздуха в гумите по предписание на производителя

Липса на насрещен и попътен вятър

Пътни условия в комбинация от асвалтов път без наклон – продължителност 67% и асвалтов път с наклон на изкачване 7% с последващо спускане до първоначалното ниво – продължителност 33%

** Използваемият капацитет на батерията може да бъде повлиян от много фактори, но при оптимални условия на експлоатация и съхранение е пресметнат  до остатък ≥ 70% от първоначалния капацитет , измерван в амперчасове (Ah) при равномерно темпо на разряд, което изразходва батерията напълно за два астрономически часа. Важно е да се знае, че литиево-йонната батерия няма „мемори ефект“, което означава, че може да бъде зареждана и разреждана, по всяко време, когато е необходимо. Зареждането трябва да се осъществява единствено и само с оригиналното зарядно устройство, с което е окомплектована батерията. Консумираният ток трябва да бъде съобразен с максимално допустимия по предписание за съответната батерийна конфигурация. Когато е необходимо батерията да бъде съхранявана за дълъг период от време, оптималното ниво на заряд е около 50%, тоест, не правете пълно зареждане, ако не възнамерявате да използвате батерията в същия или следващия ден. В горещите летни дни не съхранявайте батерията изложена на слънце или на прекомерно висока температура за дълго време.

Важно: Батерията не трябва да бъде зареждана, когато нейната температура и/или тази на помещението, в което се намира е под 5°С. Зареждането при отрицателни температури води до необратимо увреждане на клетките в батерийния блок.

*** Цената включва батериен блок, монтажна шина, два броя ключове и зарядно устройство 2.0A

Опция: Зарядно устройство 3.0А: + 10 лв.

 

 

Comments

Отговори

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>